Skigyimes

Isten hozott

A csodálatos Gyimesek völgyében, Csíkszeredától 30 km-re az Erdélyt Moldvával összekötő DN12A-s út mentén, a Tatros folyó völgyében található. A SKIGYIMES komplexum két sípályával és egy bobpályával rendelkezik:

- kék sípálya 800 méter hosszú
- piros sípálya 700 méter hosszú
- nyári-téli bobpálya 1200+600 méter hosszú

A pályák 900-1060 méteres tengerszint feletti magasságban terülnek el, a szintkülönbség 160 méter. A pályák legmagasabb pontjára egy tányéros felvonóval és egy kétszemélyes csákányos felvonóval lehet feljutni.

A bobpálya saját felvonóval rendelkezik, a kocsikban egy vagy két személy foglalhat helyet az igényeknek megfelelően. Egy kör időtartama kb 5 perc, ez függ a sebességtől, amely elérheti a 45 km/órát ha fékezés nélkül száguldunk. A bobpályát 3 éves kor felett lehet használni. A helyszinen vásárolható egy vagy több körös jegy (minden kör után újra be kell lépni a kapun). A bobpálya egész évben felejthetetlen élményeket nyújt az adrenalin kedvelőknekA komplexum több mint 300 férőhelyes saját parkolóval rendelkezik, a parkolójegy ára 10 Lej / parkolás / nap, továbbá itt található egy panzió is étteremmel. Az étteremben megtalálhatóak a helyi ínyencségek ugyanakkor a környéken egyedülinek mondható „Skigyimes” tál (Black Rock Grill) is megtalálható.
A gyerekek igénybe vehetik a számukra létrehozott játékszobát, amíg a szüleik síelnek, boboznak. A szórakozni vágyókat pedig várja a komplexum bárja.
 

0
kék pálya hossza
0
piros pálya hossza
0
oktató
0
hegyimentő

Videók rólunk